You, the petitioner
Stop de uitburgstopbord2 tmp

Nederlanders overzee mogen niet van hun staatsburgerschap worden beroofd

28,073 signatures

Minister Donner wil Nederlanders hun Nederlanderschap afpakken als zij een buitenlands paspoort krijgen en het moeilijker maken het ooit terug te krijgen. Maar identiteit en loyaliteit aan Nederland gaan niet verloren door een tweede nationaliteit, die men vaak aanvraagt om puur praktische redenen. Nederlanders in het buitenland zijn ambassadeurs voor Nederland en het Nederlands belang. Schilder ze niet af als het Nederlanderschap onwaardig. Eelco Keij (Worldconnectors) Olav Haazen (D66 New York) Joan Bischof van Heemskerck (VVD USA) Gerald van Wilgen (PvdA New York)

Petition

We

Nederlanders die in het buitenland wonen of werken

 

observe

dat Minister Donner een wetsvoorstel heeft ingediend tegen dubbele nationaliteit; dat dit voorstel tot gevolg zal hebben dat Nederlanders in het buitenland hun Nederlandse staatsburgerschap kwijtraken als zij een paspoort krijgen van het land waar zij wonen of werken; en zijn van mening dat het wetsvoorstel geen fatsoenlijk beleidsdoel dient en onterecht uitgaat van de idee dat nationaliteit en loyaliteit aan Nederland zomaar verdwijnen met het aannemen van een andere nationaliteit en

 

and request

de Leden van de Tweede Kamer het wetsvoorstel af te wijzen.

Sign this petition

 
We e-mail you a link to confirm your signature. Your data will not be shared with third parties and remains with the Stichting Petities.nl. Your name and place of residence will only appear if you choose this. Read more about this in our privacy statement.

Details

Addressed to:
Tweede Kamer 
Petition desk:
Closing date:
2017-10-01 
Lead petitioner:
Eelco Keij, Olav Haazen, Joan Bischof van Heemskerck, Gerald van Wilgen 
Organisation:
Worldconnectors, D66 New York, VVD USA, PvdA New York 
Website:

History

Signatures